Harry PotterNieuws

‘Hogwarts Legacy wordt inclusieve game’

Wie dat wil, kan in de aankomende game rond Harry Potter Hogwarts Legacy een transgender personage ontwikkelen, zo meldt Bloomberg op basis van anonieme bronnen die bij het spel betrokken zijn. Een mooie move in het makers proces rond het spel.

Tijdens het starten van de game kunnen spelers een karakter met een mannelijke of vrouwelijke stem aanmaken, waarna het niet uitmaakt hoe de rest van de persoon eruit ziet. Daarna kan er gekozen worden of men een heks of tovenaar wil worden. Die keuze bepaalt op welke slaapzaal de persoon geplaatst wordt en hoe ze aangesproken worden.

Zo inclusief mogelijk

Tegenwoordig zijn deze opties trouwens niet heel ongebruikelijk, maar een interessante én mooie zet in het spel rond ‘De Wereld van de Jongen Die Bleef Leven’ is het wel. De makers van Hogwarts Legacy kozen voor een zo inclusief mogelijke game, mede doordat enkele mensen die eraan werkten, van streek raakten door de uitspraken van Rowling, zo meldt Bloomberg.

Als antwoord daarop wilden sommige leden van het ontwikkelingsteam de game zo inclusief mogelijk maken. Zo werd onder meer aangedrongen op aanpassingen van de personages.

Open wereld game

Zoals bekend is Hogwarts Legacy is een open wereld game met rollenspel elementen die zich afspeelt in de wereld van het personage Harry Potter en wordt verwacht in 2022. Hij is te spelen op de pc, de PlayStation 4 en 5, en de Xbox One en Series X. Eerder schreef PotterDome er al dit artikel over.

Leave a comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Articles

Harry PotterLeesvoer

Robbie Coltrane overleden

De Schotse acteur Robbie Coltrane die de rol van Rubeus Hagrid in...

FragmentenHarry Potter

PotterDome Inside – de voorloper van PD Today

PotterDome Inside – Pen Stewart over schrijven, kunst en doceren

De VeerFrom the StationGekibbelNieuwsOm te lezenOm te lezen

‘Hogwarts moet bezems vervangen vanwege CO2-uitstoot’

Schoolhoofd McGonagall is razend op het Ministerie van Toverkunst. Een hoge ambtenaar...