Harry PotterNieuwsPotter in Real Life

Test je kennis 19 mei met online Harry Potter Quiz

Hoeveel spelers zitten er in een Quidditch team? Waarom draagt Luna Lovegood schoenen in bed? Wat deed Harry met het gewonnen prijzengeld van het Wizard School Tournament? Weet jij de antwoorden op deze vragen, dan word je hier vast blij van: op woensdagavond 19 mei organiseert Jansen & Jansen Quiz een online Harry Potter Quiz en PotterDome zendt ‘m live uit!

Vijf rondes

Tijdens deze online quiz wordt jouw kennis getest over alles wat met Harry Potter te maken heeft. Er komen kennisvragen voorbij en foto’s waar vragen over worden gesteld. Er zijn vijf rondes en de quiz duurt in totaal zo’n anderhalf uur.

Van horeca naar online

Maar wie organiseren dit online feestje? Dat zijn Jeroen en Stanley Jansen; de drijvende krachten achter ‘Jansen & Jansen Quiz‘. Onder deze naam organiseert het duo sinds 2015 met veel plezier allerlei (thema)quizzen., zijn het de broers Jansen en Jansen die deze quiz organiseren. Pre-corona gebeurde dat vaak op feestjes en in horecazaken, maar anno nu vinden de quizzen online plaats. 

Leuke prijzen

De Harry Potter Quiz is natuurlijk hét moment om vriend en vijand omver te blazen met jouw kennis over de beroemde boeken- en filmreeks. Maar er is meer: je maakt namelijk ook kans op leuke prijzen! Wat die prijzen zijn, blijft nog even een verrassing.

Meedoen? Zo werkt het

Ben je enthousiast geworden en wil je meedoen op woensdag 19 mei? Mooi zo! De livestream begint om 19.30 uur en is te volgen via PotterDome én Twitch. Vooraf aanmelden is niet nodig, dus haak gewoon aan. 

Als je niet genoeg hebt…

Naast deze Harry Potter Quiz komen er nog veel meer leuke quizzen aan! Wat dacht je van een quiz over de populaire serie Friends? Of een variant over Pokémon? Houd de website van Jansen & Jansen Quiz de gaten om up to date te blijven!

Deelname is gratis, maar een donatie wordt zeer gewaardeerd. Om in aanmerking te komen voor een prijs, vragen Jansen en Jansen een minimale donatie van € 3,00. Alle informatie over het evenement vind je hier. PotterDome zendt de Online Pub Quiz uit, dus zorg dat je op 19 mei om 19:30 uur klaar zit!

Leave a comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Articles

Harry PotterLeesvoer

Robbie Coltrane overleden

De Schotse acteur Robbie Coltrane die de rol van Rubeus Hagrid in...

FragmentenHarry Potter

PotterDome Inside – de voorloper van PD Today

PotterDome Inside – Pen Stewart over schrijven, kunst en doceren

De VeerFrom the StationGekibbelNieuwsOm te lezenOm te lezen

‘Hogwarts moet bezems vervangen vanwege CO2-uitstoot’

Schoolhoofd McGonagall is razend op het Ministerie van Toverkunst. Een hoge ambtenaar...