Harry PotterNieuwsUitgelicht

Eén jaar corona: dit verscheen er van Harry Potter tijdens de pandemie

De wereld stond op zijn kop, want het coronavirus kwam en zette de wereld feitelijk stil. Gelukkig was daar Harry Potter die ons door de pandemie heen sleepte, met vandaag een paar opvallende voorbeelden.

Iets voor scholieren die thuis zitten

Neem nou Harry Potter at Home. JK Rowling is de afgelopen tijd vooral negatief in het nieuws geweest, maar laten we vandaag eens kijken wat ze allemaal wél heeft gedaan. In ieder geval heeft Rowling iets betekent voor tal van scholieren, die noodgedwongen online les volgden. De gevolgen voor die groep zijn inmiddels bekend én ongekend; laten we hopen dat de leer- en ontwikkelingsachterstanden niet van dien aard zijn.

En zo ontstond Harry Potter at Home

Maar – daar was ons aller JK, die al geruime tijd haar magische wereld heeft ondergebracht op Wizarding World. Daar startte ze met Harry Potter at Home. Het staat vol met leesvoer, spelletjes en quizzen. Je kunt bijvoorbeeld erachter komen bij welke afdeling je thuishoort, een ‘Gilderoy Lockhart’-quiz doen, verschillende spellen ontdekken en meer over je afdeling te weten komen. 

‘Ouders, docenten en verzorgers die kinderen proberen te vermaken terwijl we in lockdown zitten, hebben wellicht een beetje magie nodig. Daarom ben ik verheugd om Harry Potter at Home te lanceren’.

J.K. Rowling

Ondertussen in Duitsland

Maar niet alleen Rowling veerde op: ook diverse fans zaten niet stil. In Duitsland verscheen er op 3 april 2020 een filmpje met een leerling die naar Hogwarts lijkt te gaan. Hij ontmoet daar niemand minder dan Albus Dumbledore die … corona heeft. Het levert een hilarisch stukje video op.

‘Voldemort ZOOM-bombs class’

De crème de la crème in de categorie ‘humor’ is echter onderstaande video, waar Harry en zijn vrienden les krijgen via … jawel: ZOOM. Met een tequila sunrise in zijn hand probeert de leraar toverdranken les te geven, welke ruw wordt onderbroken door … Lord Voldemort. Hij weet de les vakkundig in de war te schoppen met een specifiek muzieknummer. Alleen was-ie vergeten zijn ip-adres te verbergen…. 

Leave a comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Articles

AvengersGamingLeesvoerScience FictionSuperheldenTitelsUitgelicht

Even voorstellen: PD Today

Aangenaam kennis te maken! Wij zijn PD Today. In beta-fase. Onze naam...

Harry PotterLeesvoer

Robbie Coltrane overleden

De Schotse acteur Robbie Coltrane die de rol van Rubeus Hagrid in...

FragmentenHarry Potter

PotterDome Inside – de voorloper van PD Today

PotterDome Inside – Pen Stewart over schrijven, kunst en doceren