GamingHarry PotterNieuwsUitgelicht

Kort Gekibbel: HBO Max komt eindelijk naar Nederland en in mei naar Dublin voor Wizard Con

Dit gebeurde er deze week rond Harry Potter. Zo mag PotterDome de eerste PotterDome-baby ontmoeten en krijgen we eindelijk, eindelijk, EINDELIJK – vanaf 8 maart – HBO Max in Nederland. We blikken terug.

HBO Max komt naar Nederland, maar niet alle titels zijn beschikbaar

De komst van HBO Max vanaf 8 maart naar Nederland roept de nodige vragen op. Zo zijn de kosten van de streamingdienst niet bekendgemaakt en is nog niet duidelijk welke films en series er precies te zien zullen zijn. Volgens een promotie afbeelding zijn namelijk  ‘niet alle titels beschikbaar bij lancering’. Daarmee reist ook de grote vraag of de Harry Potter-reünie beschikbaar zal zijn.

Het Twitter-account HBO Max Nederland noemt alleen de datum, zo schrijft Tweakers. In een reactie schrijft het account dat er later deze maand meer details bekendgemaakt worden. De website hbomax.com biedt Nederlandse gebruikers nu via naar een Nederlandstalige pagina de mogelijkheid om zich in te schrijven voor een nieuwsbrief.

Hoofdrolspeler Cursed Child ontslagen: wie is James Snyder?

Een #MeToo-affaire overschaduwt inmiddels de Harry Potter-musical ‘Harry Potter and the Cursed Child’, waar hoofdrolspeler James Snyder per direct de deur is gewezen, na klachten van zijn tegenspeelster die de rol van Ginny Weasley vertolkt. Wie is deze acteur?

Opvallend is dat Snyder vooral opduikt in series rond criminaliteit. Van de televisie zouden we hem bijvoorbeeld kunnen kennen uit de televisieserie ‘Crime Scene Investigations’, alwaar hij de rol van Hunter Ahearn vervulde in de aflevering ‘Man Up’. 

Lees hier verder.

Leuk voor in mei: The Wizard Con in Dublin

Tot slot nog even dit: wie in het weekend van 20 mei trouwens een weekendje weg wil: boek een ticket naar Dublin en bezoek The Wizard Con. Een groots event speciaal voor Potterheads georganiseerd door vrijwilligers waarmee ze lokale goede doelen steunen, waaronder ‘Dogs Trust’.

Noot van de redactie: wordt ’t niet eens tijd dat we er hier ook één organiseren?

Er gebeurt veel in de franchise én de scene. In Kort Gekibbel plaatsen we korte nieuwsberichten en verwijzen we naar het artikel van de week.

Leave a comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Articles

AvengersGamingLeesvoerScience FictionSuperheldenTitelsUitgelicht

Even voorstellen: PD Today

Aangenaam kennis te maken! Wij zijn PD Today. In beta-fase. Onze naam...

Harry PotterLeesvoer

Robbie Coltrane overleden

De Schotse acteur Robbie Coltrane die de rol van Rubeus Hagrid in...

FragmentenHarry Potter

PotterDome Inside – de voorloper van PD Today

PotterDome Inside – Pen Stewart over schrijven, kunst en doceren