Harry PotterNieuwsUitgelicht

‘Mogelijk 45-daagse release Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore’

In 2022 komt Warner Bros. met een nieuwe releasestrategie en dat is misschien wel goed nieuws voor Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore. De studio zal in totaal 24 films uitbrengen, waarvan de helft een exclusieve bioscooprelease krijgt van 45 dagen. De overige 12 projecten worden echter rechtstreeks op HBO Max gezet, zo laat men weten.

Vorig jaar liet Warner Bros. weten hun projecten gelijktijdig te releasen via HBO Max. Lang niet iedereen was daar blij mee. Zo haalden regisseurs Denis Villeneuve en Christopher Nolan uit naar de studio. De laatste besloot zelfs niet meer met de studio samen te werken.

Terugkomen

Het lijkt er dan ook op dat Warner Bros. dus op die strategie terugkomt, want van 36 projecten wordt er een bioscooprelease georganiseerd van 45 dagen, terwijl de rest direct op HBO Max verschijnt.

‘De films die volgens ons zullen werken, zullen we in de cinema uitbrengen’, aldus één van de bazen Ann Sarnoff. ‘Daarbij houden we niet enkel rekening met de grootte van het budget, maar ook met het genre en het gedrag van bioscoopgangers’.

Blockbusters

De Warner Bros baas lijkt vooral te hinten op de blockbuster, aangezien ze zegt dat sommige genres niet genoeg scoren: ‘Ik zou graag drama’s en komedies op het grootst mogelijke scherm vertonen, maar die deden het ook al niet al te sterk voor de coronacrisis…’

Onduidelijk nog is over welke films het gaat, maar we kunnen er donder op tegen zeggen dat Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore ertussen zit.

Andere films die genoemd worden zijn The Batman, Black Adam, The Flash en Aquaman and the Lost Kingdom.

Op missie

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore verschijnt 15 april 2022 in de bioscoop. We volgen dan de beginnende tovenaarsoorlog tussen Grindelwald en zijn troepen tegen Albus Dumbledore, Newt Scamander en hun vrienden. De officiële synopsis meldt dat Dumbledore Scamander samen met een groep tovenaars en heksen op missie stuurt om Grindelwald en zijn groeiende leger voorgoed te stoppen.

Leave a comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Articles

AvengersGamingLeesvoerScience FictionSuperheldenTitelsUitgelicht

Even voorstellen: PD Today

Aangenaam kennis te maken! Wij zijn PD Today. In beta-fase. Onze naam...

Harry PotterLeesvoer

Robbie Coltrane overleden

De Schotse acteur Robbie Coltrane die de rol van Rubeus Hagrid in...

FragmentenHarry Potter

PotterDome Inside – de voorloper van PD Today

PotterDome Inside – Pen Stewart over schrijven, kunst en doceren