Harry PotterNieuwsUitgelicht

‘Nadert het einde van Fantastic Beasts?’

Het leken zulke grote hits, de Fantasic Beasts-films. De realiteit is echter anders: de spin-offs van Harry Potter kampen met matige box office prestaties, maar kunnen ook rekenen op kritische fans en andere critici. De toekomst van de filmreeks staat dan ook ter discussie.

De redelijk goed ingevoerde Daniel Richtman stelt dat Warner Bros. de plannen heeft om er met de aankomende derde film een einde aan te breiden middels een gesloten einde. Volgens Richtman zou dat niet zozeer zijn om te stoppen, maar om de mogelijkheid open te houden de film tot een vervroegd einde te brengen in het geval dat de film flopt.

Koppelingen

In eerste instantie leken de films op zichzelf te gaan staan, zo was de indruk bij de aankondiging. Al vrij snel werd echter duidelijk dat er duidelijke koppelingen waren met de Harry Potter-franchise, zoals met superschurk Grindelwald, en ook zagen we in de tweede film ineens ook Dumbledore en andere bekende elementen.

Controverses

Dat sloeg op de een of andere manier niet echt aan bij fans. Bovendien had Fantastic Beasts 3 te maken met de controverse rond Johnny Depp en acteur Ezra Miller. Schrijfster J.K. Rowling mocht niet meer in haar eentje aan het verhaal werken en kreeg hulp.

Op de rails krijgen

Met deze stap hoopt Warner Bros. dat de boel weer op de rails te krijgen, maar misschien  dat er toch wordt gekeken naar een minder open einde. Zou dat een oplossing zijn als antwoord op de wisselende scores van de films?

Leave a comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Articles

AvengersGamingLeesvoerScience FictionSuperheldenTitelsUitgelicht

Even voorstellen: PD Today

Aangenaam kennis te maken! Wij zijn PD Today. In beta-fase. Onze naam...

Harry PotterLeesvoer

Robbie Coltrane overleden

De Schotse acteur Robbie Coltrane die de rol van Rubeus Hagrid in...

FragmentenHarry Potter

PotterDome Inside – de voorloper van PD Today

PotterDome Inside – Pen Stewart over schrijven, kunst en doceren