FilmnieuwsGamingHarry PotterNieuwsOm te lezenOm te lezenUitgelicht

Potter-fans boos om plotgat rond McGonagall

Een plotgat zorgt ervoor dat fans van De Jongen Die Bleef Leven niet bepaald blij zijn met Fantastic Beasts, The Secrets of Dumbledore. En dat heeft te maken met professor McGonagall, gespeeld door Fiona Glascott.

McGonagall is een belangrijk bijpersonage in de Harry Potter-films. Maar de Fantastic Beasts-films spelen zich af voor de gebeurtenissen in de Harry Potter-films, waardoor het  – natuurlijk – onmogelijk is voor actrice Maggie Smith om terug te keren.

Glascott is in het echte leven 39 jaar oud; haar leeftijd is ongeveer gelijk in de film. En dat roept allerminst vragen op, want het het assistent-schoolhoofd werd volgens de Potter-verhalen geboren in 1935…. Oké? Maar dan zou ze nu toch een kind moeten zijn? 

Eenzelfde soort plotgat speelde trouwens ook al bij de vorige Fantastic Beasts-film die teruggaat naar het jaar 1927, toen McGonagall nog niet eens geboren was. Extra opmerkelijk was dat die film een flashback naar de jaren 1910 had, waar ze ook al les gaf op Hogwarts. Ook dat leek vrij onmogelijk.

Al met al lijkt de film niet het succes te halen als dat verwacht werd, want op Rotten Tomatoes heeft Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore “slechts” een score van 58 procent. Het is te hopen dat toekomstige Potter-gerelateerde producties het publiek wél weten te bekoren.

Leave a comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Articles

AvengersGamingLeesvoerScience FictionSuperheldenTitelsUitgelicht

Even voorstellen: PD Today

Aangenaam kennis te maken! Wij zijn PD Today. In beta-fase. Onze naam...

Harry PotterLeesvoer

Robbie Coltrane overleden

De Schotse acteur Robbie Coltrane die de rol van Rubeus Hagrid in...

FragmentenHarry Potter

PotterDome Inside – de voorloper van PD Today

PotterDome Inside – Pen Stewart over schrijven, kunst en doceren